Wat houden de rollen in?

Loper

Van een loper verwachten we dat je een halve Marathon kunt lopen in maximaal 1u. 50 min. In de praktijk moet je een tempo van 12 km per uur gedurende max. 2 km kunnen lopen en dat natuurlijk ongeveer zo‘n 35 keer tijdens deze 3 dagen. Ons team is namelijk gebonden aan een minimale totaal snelheid van 11.3 km/u.

Fietser

Fietsers leggen ongeveer een afstand van 200 – 240 km gedurende deze dagen af. Soms over wat heuvelachtiger terrein, maar dan wel in een rustig tempo, namelijk dat van de lopers. Daarbij moet je wel om kunnen gaan met een fietsnavigatie (Garmin) zodat je samen met de lopers op de juiste route blijft.

Fysio/Masseur

Masseurs houden de spieren van onze lopers fit. Na afloop van hun route worden deze in het basiskamp weer zo snel mogelijk opgelapt. Letten op voldoende eten, soms ook even aandacht voor de mentale situatie van de loper, maar vooral ook even de spiertjes laten ontspannen en evt. in te grijpen bij zich aanmeldende pijntjes of blessures. Concreet: 12 etappes x 4 massages.

Cateraar

De inwendige mens zal onderhouden moeten worden. Daar zijn zij voornamelijk mee bezig. Daarbij hoort ook het steeds opnieuw inrichten en opbreken van ons basiskamp. Natuurlijk helpen je teamleden die niet onderweg zijn op de route hierbij even mee. Maar jij hebt daarbij de leiding.

Chauffeur en navigator

Deze mensen op de “busjes” zorgen dat de aflossingen van de lopers onderweg goed verloopt. De navigators zorgen dat daarbij de juiste route gevolgd wordt. Bij deze taak hoort ook dat de fietsers en lopers op de route zo nodig verzorgd worden. Het zorgdragen voor de veiligheid bij het voortdurende stoppen, uitstappen, wisselen en weer verder rijden heeft daarbij de grootste prioriteit.  Een rijbewijs en enige ervaring met het volgen van navigatiesysteem is vereist.

De bestuursleden van Stichting Ropa Run Team Westelijke Mijnstreek ontvangen geen beloning. Onkosten voor het werven van gelden en het vervullen van geniet momenten kunnen wel vergoed worden. 

Elk teamlid dient garant te staan om een 60-tal loten à € 2,50 voor de loterij van de stichting Roparun aan de man brengen. Deze lotenverkoop is verplicht voor alle deelnemende teams.