Laurens Schreurs

Laurens Schreurs

Mijn naam is Laurens. Ik ben inmiddels 69 jaar en ruim dertig jaar getrouwd met Maud. We wonen sinds 2019 oppe Grashook. Ik ben gepensioneerd en sinds vorige maand begonnen met rennen.

Waarom doe ik mee?    
Ik ben vaste begeleider van Maud, die met haar handbike gaat deelnemen aan de Roparun. De Roparun is een enorme uitdaging voor haar en een prachtige gelegenheid om met de opbrengst zieke mensen te helpen.    

Wat ga ik doen?    
Op het sportieve vlak sta ik nog in de kinderschoenen, maar ik ben inzetbaar voor allerlei klussen die zich onderweg aandienen zoals hulp bij het inrichten van de rustplaatsen of rijden van een busje.    

Mijn andere interesses?    
Buiten het volgen van de F1 en me verdiepen in geschiedenis heeft krijgskunde mijn grootste interesse. Sinds ik tijdens mijn dienstplicht als tankchauffeur bij de cavalerie diende heeft de tank mijn aandacht weten vast te houden en wel zodanig dat ik er een boek over heb samengesteld.    

Wat ik het liefst eet?    
Pittige spijzen, pasta's en andere exotische gerechten zolang er maar geen vis of andere waterdieren in zitten.    

Ten slotte    
De Roparun is al jaren een mooie manier om geld in te zamelen voor onze zieke medemens. Met mijn kleine steentje hoop ik iets bij te kunnen dragen aan een geslaagde actie. Ik wens alle lopers en fietsers en overige deelnemers een prachtige run en veel succes toe.